Schengen Vizesi

Schengen Vizesi

Schengen vizesi sahibi olmak schengen bölgesindeki ülkeleri seyehat etmek isteyen veya bu bölgede sıkça seyahat etmek zorunda olan vatandaşlar için hem büyük bir kolaylık hem de büyük bir sorun oluşturuyor.

Schengen vizesi sahibi olmak kişiyi her seferinde vize işlemleri ve masrafları ile uğraşmaktan kurtarırken, bu vizeye sahip olma süreci ise oldukça maliyetli ve zahmetli bir hal almış durumda.

Schengen Vizesi Ücreti 2018

Schengen vizesi kısıtlı bir zaman için ve 6 aylık periyotta maksimum 90 günlük süre ile kısıtlıdır. Vize, schengen ülkelerinden bir tanesi tarafından alındığı takdirde bölgedeki diğer ülkeler için de geçerli olacaktır.

Vize ücretleri, bölgedeki ülkeler için genel olarak 60 Euro olarak belirlense de bazı ülkeler için ücretler değişiklik gösterebiliyor. Ayrıca 0-12 yaş grubu çocuklar için vize ücreti alınmıyor.

Pasaport Ücretleri 2018 için Tıklayın

Bununla beraber eğer belirli ülkelerden herhangi birinin vatandaşı iseniz, vize için indirimden faydalanacak ve ödeyeceğiniz ücret 35 Euro olacaktır. Bu ülkeler; Makedonya, Karadağ, Moldova, Arnavutluk, Sırbistan, Kosova, Bosna Hersek, Azerbaycan, Gürcistan ve Rusya.

Eğer seyahat süreniz olarak 90 günden fazlasını hedefliyorsanız almanız gereken vize türü D tipi Schengen vizesi olmalı. Ulusal vize olarak da geçen D tipi vize ücreti 116 Euro olup, 90 günden daha fazla süre için dolaşım imkanı tanıyor.

Schengen Vizesi Ücreti
Schengen Vizesi Ücreti

Güncel vize ücretleri şu şekilde;

Vize Ücretleri 0-6 Yaş Grubu 6-12 Yaş Grubu 12 Yaş ve Üzeri
Standart Schengen Vize Ücreti Ücretsiz Ücretsiz 60 Euro
D Tipi Vize Ücreti 116 Euro 116 Euro 116 Euro
İndirimli Ülke Vatandaşları için Vize Ücreti Ücretsiz 35 Euro 35 Euro
Eğitim Amaçlı Vize Ücreti (90 günden az) Ücretsiz Ücretsiz Ücretsiz
Eğitim Amaçlı Vize Ücreti (90 günden fazla) 50 Euro 50 Euro 50 Euro

Sık seyahat edilen bazı ülkelerin vize ücretleri;

İspanya 60 Euro
Avusturya 60 Euro
İtalya 60 Euro
Belçika 60 Euro
Danimarka 60 Euro
Bulgaristan 60 Euro
Hırvatistan 60 Euro
Macaristan 60 Euro
Yunanistan 60 Euro
Hollanda 60 Euro
Çek Cumhuriyeti 60 Euro
Fransa 85 Euro

Dikkat: Vize için ödenecek ücretler vize başvurusunda incelenme için ödenir. Kişiye vize çıkmaması durumunda ücretler iade edilmez. Bu nedenle başvuru yapmadan önce evraklarınızı hazırlarken titiz davranmakta yarar var.

Vize aracı kurumlarından VFS ve iDATA başvuru hizmet bedeli olarak, vize ücreti haricinde 29 Euro ücret talep ediyor. Bunun dışında diğer hizmet bedelleri ortalama şu şekilde;

Hizmetler Ücret
Biyometrik Fotoğraf 6 Euro
Başvuru Form Doldurma Hizmeti 7 Euro
Kargo 10 Euro
Hızlı Başvuru 10 Euro
Vip Hizmet 50 Euro

Not: Aracı kurumlar için ödeyeceğiniz ücretler için de iade yapılamıyor.

Schengen Vizesi Nerelerde Geçerli

Schengen vizesi, kişiye schengen bölgesindeki 26 ayrı Avrupa ülkesinde serbest dolaşımı sağlar. Ancak schengen vizesinin alındığı ülke hangisi ise ilk yolculuk o ülkeye yapılmalı, daha sonra diğer schengen bölgesindeki ülkelere geçiş sağlanabilmektedir. Aşağıdaki tabloda schengen vizesi ile dolaşım sağlayabileceğiniz ülkeleri bulabilirsiniz.

Almanya Fransa Letonya Polonya
Avusturya Hollanda Lihtenştayn Portekiz
Belçika İspanya Litvanya Slovakya
Çek Cumhuriyeti İsveç Lüksemburg Slovenya
Danimarka İsviçre Macaristan Yunanistan
Estonya İtalya Malta
Finlandiya İzlanda Norveç

 

Not: Belirtilen schengen vizesi ücreti ve işlemleri tamamen bilgilendirme amacı ile yayınlanmış olup hiç bir sorumluluk kabul etmediğimizi belirtiriz.

Yorum bırakın